Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

bulion z krakusa opinie

Hej, w sklepach pojawiła się nowość - koncentrat bulionu warzywnego i bulionu drobiowego w butelce. Produkuje go firma Krakus. Próbowaliście? Znacie? Co wy na taki produkt?

Zgłoś 12:19 bulionetka

Odpowiedzi

Zgłoś 05.12.16 [11:06] gierejka

ja znam ten bulion bo sama go stosuję, zawsze jak mam ochotę zrobić zupę która bezie zdrowa i smaczna to zawsze robi na bazie tego bulionu, bulion Krakusa nie zawiera wzmacniaczy smaku i zagęstników, więc jest dużo lepszy niż kostki czy inne gotowe przyprawy, warto wypróbować.

Zgłoś 05.12.16 [12:53] emgie99

Jestem wegetarianką więc mam nawyk sprawdzania etykiet i składów. Rzeczywiście bulion warzywny z Krakusa w butelce wypada świetnie! I jeśli chodzi o skład, i jeśli chodzi o smak!

Zgłoś 11.12.16 [17:23] gierejka

masz rację bo też kupuje jak robię zupę tylko i wyłącznie ten bulion, jest rewelacyjny w smaku i ma dobry skład, a dla mnie to najważniejsze.

Zgłoś 01.02.17 [11:27] gość

Drobiowy jest okropny. Nie przypomina bulionu a rozpuszczoną vegetę lub jarzynkę. Szkoda, bo z buraków jest OK.

Zgłoś 31.03.17 [21:24] Kris91

Na pewno nie przypomina w smaku vegety czy jarzynki ponieważ nie zawiera glutaminianu, konserwantów, zagęstników.

Zgłoś 03.04.17 [14:56] antilla

w sumie racja, ja zawsze sprawdzam skład takich produktów więc wiem, który warto kupić a który nie, to prawda ten z Krakusa ma jeden z lepszych a może zdrowszych składów.

Zgłoś 07.04.17 [12:34] gość

Ten bulion to jest porażka, strasznie słony, aromat jak z kostki rosołowej, albo gorszy. Pisałam, że słony? Potwornie słony.

Zgłoś 11.04.17 [14:12] jaro35

Bardzo lubię buliony Krakusa. Zarówno drobiowy jak i warzywny. Mają bardzo naturalny smak i co ważne nie zawierają sztucznych składników.

Zgłoś 13.04.17 [19:05] trellka

super jest to, że te buliony można wykorzystać na wiele sposobów, więc ma naprawdę szerokie zastosowanie.

Zgłoś 18.04.17 [23:12] pancia77

Jak dla mnie jest bardzo dobry do wszystkiego. Nie porównywałabym go do kostek albo rozpuszczonej jarzynki bo to żadne porównanie. bulion krakusa jest naturalny i bez konserwantów czego nie mozna powiedziec o kostkach, gdzie w składzie jest sama sól. Ja czesto gotuje na nim zupe albo rózne sosy do makaronów.

Zgłoś 22.04.17 [12:11] radex

Moim zdaniem jest spoko. Skład w porządku dla kogoś komu nie chce się samemu robić wywaru to idealne rozwiązanie.

Zgłoś 28.04.17 [15:52] naniuszka

no tak z gotowym bulionem można szybko przygotować inne dania, bo taki bulion można wykorzystać na wiele sposobów.

Zgłoś 04.05.17 [16:44] miroslav

Dla mnie to jest świetna alternatywa dla kostek rosołowych, które ni mają zbyt zdrowego składu. Bulion od Krakusa nie dość, że smaczny, to jeszcze nie straszy chemicznymi składnikami. Moim zdaniem jak najbardziej warty polecenia..

Zgłoś 12.09.17 [13:12] gość

Bulion Krakusa jest bez gez glutaminianu, konserwantów, zagęstników i innej chemii. Jest przeznaczonych dla tych którzy cenią sobie dobre i zdrowe jedzenie. Mozna go stosować jako tradycyjny rosół albo jako bazę do sosów

Zgłoś 12.09.17 [19:54] Kris91

U mnie buliony z Krakusa świetnie sprawdzają się nie tylko jako smak na zupę ale dodaje je również do sosów, kasz i innych produktów. Jestem zachwycona tym jak szybko i zdrowo mogę teraz gotować używając ich.

Zgłoś 13.09.17 [15:04] trelka

mi się przydaje gotowy bulion Krakusa w sytuacji kiedy np potrzebuję szklanki bulionu do innego posiłku, wtedy można sięgnąć szybko po zdrową alternatywę.

Zgłoś 15.09.17 [10:40] elippy

xxx

Zgłoś 15.09.17 [14:56] trelka

o co chodzi? co jest złego w używaniu gotowych bulionów do innych potraw?

Zgłoś 19.09.17 [15:16] polinka

Dla mnie świetny, tyko trzeba umieć dobrać proporcje i nie będzie za słony oczko.gif Smaczny, zdrowy, nie zawiera sztucznych zapełniaczy, glutaminianu- żadnej chemii no i szybko można przygotować nie tylko zupy ale i inne dania, rissotto na bulionie drobiowym jest przepyszne.

Zgłoś 12:19 gość

Najsmaczniejsze i najzdrowsze buliony jakie tylko próbowałam. Gotuję na nich pyszne zupki, robię sosy i rosołki. Pyszotka