Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Chemia w mięsie

Jakie wędliny kupujecie, gdzie wyposażacie się w tego typu mięsa? A może sami wędzicie/ pieczecie? Oczytałem się ostatnio sporo artykułów o chemii w mięsie i stąd moje pytanie

Zgłoś 09.03.16 [13:43] Irek

Odpowiedzi

Zgłoś 16.02.15 [12:45] gość

No niestety to prawda. Często jest tak, że kupuję wędlinę i już jedząc ją czuję, że …. że coś jest nie tak! Chemia jest wszędzie :/

Zgłoś 16.02.15 [14:12] gość

No i co robić? Samemu wędzić?

Zgłoś 16.02.15 [14:55] Graża

Pytanie czy masz czas. Ja dużo pracuję. Jakbym miała jeszcze wszystkie produkty robić sama to już nie miałabym czasu na nic. Ja po prostu stawiam na to żeby szukać najlepszych miejsc z najlepszym asortymentem. W temacie wędlin polecam Podlaskie Specjały – zamawiam tam wędliny i smakują zupełnie inaczej niż te z supermarketu. W ogole co mnie zdziwilo – taka wędlina po I trzyma się dłużej, a po drugie po długim czasie nie robi się obślizgła tylko sucha!

Zgłoś 23.02.15 [16:07] gość

Oczywiście ze najlepiej wędzić samemu,ale z drugiej strony nie każdy ma na to czas i rzecz jasna dobrą wędzarnie wiec chyba odpada. Pozostaje nam w takim razie kupowanie dobrej jakości mięsa z pewnego źródła tak aby zawsze było świeże.
NozWidelec.pl

Zgłoś 09.03.16 [13:43] gość

Jeżeli chodzi o dobre mięso w tym smaczne i świeżo,tradycyjnie wędzone wędliny to polecam NaturalneWedliny.pl gdzie wybór jest naprawdę szeroki.