Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Do czego gorąca czekolada?

Hejo,
zawsze robię gorącą czekoladę wg przepisów stąd: http://wkuchnizwedlem.wedel.pl/konkurs/przepi s/Polewa-czekoladowa i zastanawiam się, czy zaryzykować i zrobić danie wytrawne z polewą czekoladową...Czytam w necie o bakłażanie, rybach, mięsach w czekoladzie i trochę strach mnie ogarnia smiech.gif Ale chętnie bym skosztowała...ktoś czegoś próbował?

Zgłoś 31.10.16 [13:22] Marta92

Odpowiedzi

Zgłoś 31.12.14 [13:17] SylwiaPugien

Ja bardzo nie lubię czekolady w potrawach wytrawnych. Tylko w słodkich. Możesz nią polać suflety smiech.gif Wiem że to już "czekolada na czekoladzie", ale skoro korzystasz z tej stronki to pewnie widziałaś ten przepis: http://wkuchnizwedlem.wedel.pl/konkurs/przepi s/suflet-czekoladowy Albo czekoladowym likierem :d

Zgłoś 11.03.15 [17:36] gość

Najlepsza jest moim zdaniem gorąca czekolada do picia,można przygotować ją nawet samemu mając odpowiednie składniki oraz urządzenie,to z koeli znajdziecie na AromaCaffee.eu

Zgłoś 06.05.15 [20:58] M0nika

Gorąca czekolada połączona z bukietem owocowym to prawdziwy raj dla podniebienia. http://angelsfruitbouquets.pl

Zgłoś 05.02.16 [15:17] Gabriela767

Moim zdaniem to fajny pomysł, sporo dobrych restauratorów tak kombinuje oczko.gif . Dodatkowo takie danie mozesz przyozdobić na talerzu jakimś fantazyjnym wzorkiem z cynamonu albo kakao np za pomocą Cinnibird.

Zgłoś 31.10.16 [13:22] Marany

Na sklep.savpol.pl mają dobrą czekoladę, dobra do wszystkiego