Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Jak zrobic dobry gulasz wolowy?

Dzien dobry, czy ktos jest moze wielbicielem gulaszu? usmiech.gif
Bardzo prosze o wskazowki, jak zrobic smaczny, niezbyt wymyslny gulasz wolowy usmiech.gif chodzi mi glownie o ilosc przypraw i innych dodatkow w klasycznym gulaszu.
Dziekuje z gory.

Zgłoś 19.07.04 [14:09] Pia

Odpowiedzi

Zgłoś 13.07.04 [23:17] syla

Witam!!! Gulasz? Ja go robię w ten sposóbjezyk.gif okrojone w kawałeczki mięsko wołowe przyprawiam tzw.przyprawą włoską,bądz pieprzem bałkańskim(dostępny w sklepach zielarskich-super!)+Delikat czerwony"Knorr"(do mięs)+sos sojowy(jasny)+pieprz+ czosnek+oliwka i marynuję przez 24 godziny.Na patelni duszę mięsko aż puści sok i dodaję cebulkę.Pózniej przekładam wszystko do garnka i podlewam wodą.Dodaję kostkę "Knorra" rosołową i gotuję aż mięcho będzie miękkie.Pózniej rozprowadzam w kubeczku wodę,bądz śmietanę(słodką) z mąką i zagęszczam sos.Można dodać do gulaszu świeżą paprykę,a na koniec troszkę koncentratu pomidorowego.Życzę smacznego!!!

Zgłoś 14.07.04 [12:28] Michał

a ja robie tak
1kg pomidorów 200g słodkiej papryki i ze 2-3 prawdziwe słodkie papryki wszystko bez skurki i pestek. po jakiejś godzinie daje obsmazone 1-2 kg !!!mięso (1cm kostki smazione na smalcu lub słoninie) no i dusze dalej zalezy od miesa ile czasu ninimum 1h niestety wbew obiegowej opinii nasza wołowina jest beznadziejna no i trzeba dusić długo nawet 3 godziny zanim bedzie ok wtedy uwaga !! nie przypalić dodawać troche wody mazna soku z pomidorów. Na koniec 1-2 ostre papryczki pieprz no i sól tyle ze ona wcześniej razem z miesem. Jak ktoś lubi mozna zaciągnąć śmietaną.

Zgłoś 14.07.04 [14:56] Michał

narobiliście mi smaku lece po wołowine narazie ! usmiech.gif

Zgłoś 15.07.04 [20:59] Bacardi

Czy mozna bezposrednio do gulaszu dodac pieczarki?
Czy lepiej zrobic oddzielny sos?

Zgłoś 19.07.04 [14:09] Michał

Mozna czemu nie ja zawsze je najpierw podsmazam