Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kotlety z kukurydzy !!!! HELP!!!!

Ma kots moze przepis na takie kotety kukurydziane (kukurydza z puszki) HELP!!!!!!!

Zgłoś 21.07.10 [12:58] Joasia

Odpowiedzi

Zgłoś 20.04.04 [14:31] dinnerfree

puszka kukurydzy
szczypior
sól, pieprz, papryka czerwona,
jajko,
mąka
woda mineralna

kukurydze odsączyc, szczypior posiekac, wszystko wymieszac, kłasć na gorący olej jak placuszki

Niestety innego przepisu nie znam

Zgłoś 20.04.04 [18:38] zirel

a ja mam cos takiego:
PLACUSZKI KUKURYDZIANE
1 szkl maki
1,5 szkl mleka
2 jaja
sol
1 puszka kukurydzy
1 por
2 pomidory
pol peczka natki pietruski
olej do smazenia

make rozmieszc z mlekiekiem,jajami i szczypta soli
kukurysdze,osaczyc,pora pokroic na krazki
siasto wymieszac z kukurydza porem i listkami natki
na rozgrzanym oleju klasc grube plastry pomidora a na to porcje ciasta i smazyc na zloty kolor

smacznegousmiech.gif

Zgłoś 21.04.04 [10:21] wiewióra

A ja dodaję kukurydzę do zwykłych mielonych - ilość kukurydzy określam w zależności od upodobań gości. Wychodzi to całkiem fajnie i smacznie.
Kiedyś próbowałam też z zielonym groszkiem z puszki - pychausmiech.gif

Zgłoś 02.02.05 [21:22] iwona

JA MAM FAJNY PRZEPIS:
PUSZKA KUKURYDZY
2 ŁYŻKI MĄKI
JAJKO
STARTY SER ŻÓŁTY
PAPRYKA W PROSZKU (DUŻO)
SÓL PIEPRZ

WSZYSTKIE SKŁADNIKI MIESZASZ ZE SOBA I FORMUJESZ KOTLECIKI,(JEŚLI SĄ ZA RZADKIE, TO DODAJ TROCHĘ WIECEJ MĄKI I SERA ŻÓŁTEGO) A PÓŹNIEJ SMAŻYSZ JE NA PATELNI. PYCHOTKAoczko.gif

Zgłoś 13.08.06 [13:01] mientuska

Te kotlety nie smakują mi, są takie bez smaku, chociaż dałam duzo ostrego sera i przypraw. Nie polecam.

Zgłoś 16.07.08 [20:12] Silverka

calkiem smaczne, tylko ze czuć mąke w tych kotlecikach czy plackach oczko.gif

Zgłoś 15.10.08 [09:57] lusia

2puszki kukurydzy,4jajka[2cale i 2zoltka]2duze cebule,25dkgsera z oltego,przyprawy[wegeta,pieprz]4lyzki maki ziemniaczanej kukurydze odcedzic pogniesc dodac jajka.pokrojona w kostke cebule,ser zoltystarty na drobnych oczkach,przyprawy do smaku i make.wszystko wymieszac,robic kotlety,obtoczyc w bulce tartej i smazyc na oleju dobrze sprawdzaja sie na imprezie jako przekaska na zimno

Zgłoś 21.07.10 [12:58] maggie

ten przepis jest najlepszy
woreczek ryżu białego
kostka rosołowa puszka kukurydzy
troche startego sera
2 jajka
pieprz olej do smazenia
Ryż gotujemy w bulionie. do ostudzonego ryżu dodajemy reszte składników tj. kukurydze, jajka ser troche pieprzu do smaku i smazymy na patelni formując placuszki. Trudno sie je smaży wiec piersza strone nalezy dobrze podpiec zanim sie przewroci na druga pycha