Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

PRZEPISY NA CHLEB PIECZONY W AUTOMACIE BBA 2605

BARDZO PROSZĘ O EW. PRZEPISY NA CIASTO CHLEBOWE ORAZ DROŻDZOWE.
PRZESYLAM PEZEPIS NA CIASTO DROŻDZOWE PIECZONE W AUTOMACIE BBA 2605 FIRMY CLAPTRONIC
1/2 SZKLANKI MLEKA
2 ŻÓŁTKA
Z 3/4 MASŁA 1/4 MASŁA
375 G MĄKI PRZENNEJ 650
3/4 SZKLANKI CUKRU
1 CUKIER WANILIOWY DELECTA
1 OLEJEK WANILIOWY
375 G DROŻDZY PRASOWANYCH
NASTAWIENIE NA JASNĄ SKÓRKĘ WYPIEKU
PIECZE SIĘ 2.55 GODZINY
PRZEPIS SPRAWDZONY

Zgłoś 22.09.09 [22:18] ROMAN

Odpowiedzi

Zgłoś 20.03.06 [08:56] tomiego

nie bardzo rozumiem co znaczy z 3/4 masła 1/4masła?
pozdrawiam

Zgłoś 20.03.06 [11:40] tomiego

z całej kostki pobrać 1/4 masła

Zgłoś 20.03.06 [11:58] ks

tak sobie myślę,że najpierw bierzesz 3/4 kostki i dopiero z tego bierzesz 1/4. jak to przeliczyłam to wagowo wyszło 37,5 dag. może tak będzie dobrze.
fajnie być z Wami

Zgłoś 17.07.06 [09:06] dfdfsffgfgv

hahahahaha, śmiać mi się chce z tego przepisu, a zwłaszcza z tego masła, buuuaaahahahaha usmiech.gif

Zgłoś 11.11.06 [18:11] nexus63

to jakieś kpiny

Zgłoś 12.01.09 [18:53] warwick

Ładnie by ten chlebek wyrósł gdyby rzeczywiście dowalić 375gram drożdży. Proponuję najpierw sprwdzić wytrzymałość stropu usmiech.gif

Zgłoś 24.04.09 [17:34] edi

Ale jaki to chleb słodki z cukrem waniliowym to jakas słodka buła i jeszcze te jaja??????? ja pieke chleby ale w zadnym przepisie nie mam jajek......

Zgłoś 22.09.09 [22:18] janek

Mój przepis na chleb w automacie jest taki:
zakwas - 80-100 gram, dalej woda ( woda + zakwas 70 % w stosunku do
wagi ogólnej mąki którą mamy przygotowaną do chleba )
np: 700 g. mąki ( żytniej 450 g. pszennej 250g. lub razowej ż. 100g, żytniej 350 g, pszennej 250 g )
490 gram wody łącznie z zakwasem
1 łyżeczka soli
2-3 łyżki oliwy
3 gramy drożdży+ 1 łyżeczka cukru. drożdże rozcieramy z cukrem i 20 gramami wody- odlanej z ogólnej ilości wody czyli 490 gram.
Zakwas należy przygotować 1 dzień wcześniej.
Zakwas: do słoika 0,33 l. wsypujemy 2-3 łyżki mąki żytniej, następnie wlewamy wodę od 0,5 do 3/4 pojemności słoika i zakręcamy, lecz w denku na środku robimy mały otwór, lub dziurkę np. ostrym czubkiem noża.
Tak przygotowany słoik stawiamy w ciepłym miejscu w kuchni na około 20 godzin