Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Ramen

Jestem tu gościem. Mam pytanie do znawców kuchni wschodnio-
azjadtyckiej.
Mimo, że jestem "techniczny", bardzo lubię gotować. Oprócz tego lubię
tanie zupki(popularne vifonki)... poprostu mi smakują. Chciałbym
zpytać jakie jest smakowe odniesienie pomiędzy zupką chińską z
radomia a chińskim ramen(nie japońskim, nie chodzi mi o ryby)?
Chciałbym nauczyć się gotować drobiowy ramen. Czy makaron z takich
zupek jest odpowiedni, czy udać się do specjalistycznego sklepu po
prawdziwe naruto, a może przyrządzić makaron samemu? Czy mogę gdzieś
w sieci znaleźć dobry przepis na ramen?

Zgłoś 01.02.18 [18:07] gość

Odpowiedzi

Zgłoś 18.01.18 [11:22] gość

Ramen to tradycyjna zupa japońska i powiem Ci,że tyle odmian ramenu co prowncji w Japonii:
http://www.oyakata.com.pl/ksiega-mistrza-oyak ata/kuchnia-japonska/ramen-tradycyjna-japonska-zupa
Moze mieć wiele składników. Jednak podstawą jest rosól. Gotowany długo, klarowny.
Jest on gotowany na mięsie wieprzowym i kościach.Mozna go potem udoskonalić dodaniem mięska, owoców morza, warzywek...

Zgłoś 01.02.18 [18:07] celgett

czesc