Szukam przepisu na dobry sernik na zimno , ale bez jajek - nie chcę dodawać żółtek przy takim upale. Poratuje mnie ktoś?
-
Wściekła suka
14.07.2013 reisen
-
Ciasto Jogurtowe
12.07.2013 Wiktoria Gabara
-
Letnia sałatka z rukoli i pora
12.07.2013 Gastrosfera
-
Łosoś w papilotach
04.07.2013 Tobi
-
Zupa ze świeżych szparagów z krajanką
03.07.2013 gastrosfera
-
Roladki drobiowe ze szpinakiem i szynką szwarcwaldzką
01.07.2013 szczypta-smaku
Zgłoś 30.06.05 [15:13] luma
Sernik z jagodami na zimno
pół kilo jagód
dwa serki homogenizowane waniliowe
pół litra jogurtu naturalnego
dwie łyżki żelatyny
pół szklanki wody
1/2 albo 3/4 szklanki cukru
paczka biszkoptów albo
herbatników
galaretka wiśniowa
1. Dno tortownicy lub średniej wielkości blachy wyłożyć nasączonymi mlekiem albo sokiem owocowym biszkoptami.
2. Żelatynę przygotować według opisu na opakowaniu.
3. Serki waniliowe wymieszać z jogurtem, cukrem, dodać przestudzoną żelatynę. Delikatnie połączyć z umytymi i przesuszonymi jagodami. Przełożyć masę do tortownicy i wstawić do lodówki.
4. Gdy sernik stężeje ostrożnie wylać na wierzch zimną galaretkę wiśniową przygotowaną z torebki albo zrobioną własnoręcznie z soku wiśniowego i żelatyny rozpuszczonej w odrobinie wody.
Zgłoś 01.07.05 [07:33] asiatlen
Zgłoś 01.07.05 [08:44] lola miss
7 serków wniliowych danone koniecznie
5 galaretek cytrynowych ,ale najlepszą
2 czekolady deserowe lub mleczne
można upiec na dużej blasze biszkopt lub wyłożyć kupionymi.
3 galaretki rozpuścićw w 3 szklankach gorącej wody
po lekkim ścięciu odrazu dodać do sera lekko zamieszać i dodać rozkruszoną czekoladę i znów lekko zamieszać na koniec rozpuścić 2 galaretki w 3 szklankach gorącej wody tężejącą wylaćna masę i wstawić do lodówki pysznae.
Zgłoś 01.07.05 [11:20] K
3 serki waniliowe
6 galaretek ( 3 kolory po 2 galaretki)
owoce (truskawki, jagody, poziomki, maliny)
Galaretki rozpuścić (każdą oddzielnie) w 1 szklance wody.
1 serek połączyć z ostudzoną galaretką i wstawić do lodówki, następna warstwa to galaretka bez serka. Pozostałe warstwy powtórzyć. Na ostatnią warstwę serka poukładać owoce i zalać ostatnią galaretką. Bardzo szybki i smaczny jest ten serniczek. Radzę wybróbować.
Zgłoś 05.07.05 [14:19] jakozak
Wiaderko serka waniliowego rozgniatam trochę na misce. Dodaję dwie galaretki rozpuszczone w połowie wody, jakiej należałoby użyć. Dolewam już przestudzone, pomału i mieszam dokładnie. Dosładzam i już.Na wierzch jeszcze jedna galaretka. Moja Mama zrobiła coś takiego z jogurtu zamiast sera i było wspaniałe. Całkiem inny smak, ale naprawdę bardzo dobre.
Zgłoś 17.07.05 [18:21] Mikrusia
Zgłoś 17.07.05 [18:25] sot36
Zgłoś 18.07.05 [12:35] Mikrusia
Zgłoś 18.07.05 [14:30] jakozak
Zgłoś 31.07.05 [16:10] kwiatek
Zgłoś 01.08.05 [09:14] Joanna
Zgłoś 01.08.05 [12:57] kwiatek
Zgłoś 01.08.05 [15:10] Joanna
Niestety - bez dodatku galaretki na wierzchu, bo został pożarty zanim ją zdążyłam przygotować....
Często robię podobny deser z samego jogurtu z cukrem i żelatyną - ostatnio ze świeżymi malinami. Pychota !
Zgłoś 02.08.05 [19:31] Joanna