Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

urzadzenie do szprycowania miesa

Gdzie moge kupic przyrzad do szprycowania miesa czy to jest juz rzecz wymarla?

Zgłoś 25.10.14 [14:42] jola100

Odpowiedzi

Zgłoś 02.10.04 [13:35] Vincent Vega

Proponuję kupić dużą strzykawkę z długą i grubą igłą. Najlepiej u weterynażą. Serio- u mnie się sprawdza.

Zgłoś 04.10.04 [06:48] Monika

W Zamościu widziałam sklep (w takiej hali, mieszczącej się w murach obronnych - podszaniec) z akcesoriami do robienia wędlin. Może takie coś też było ... oczko.gif
Pozdrawiam Monika

Zgłoś 18.11.04 [18:47] Tadeusz

Jolu!
Widziałem w hurtowni z akcesoriami i przyprawami do wyrobu wędlin.
Droga gdyż nierdzewna coś ok. 250 zł.
Jak radził przedmówca duża strzykawa spełnia wymogi.
Ja otrzymałem taką w punkcie regeneracji tuszy do drukarek. Duża z długą igłą.
Pozdrawiam i miłego wstrzykiwania.

Zgłoś 19.11.04 [17:21] jola100

Serdecznie dziekuje za wszystkie podpowiedzi jak moge sobie poradzic ale chyba najtanszy sposob to rzeczywiscie strzykawka , a moze kiedys uda mi sie dostac fachowy sprzet tylko nie 250zl bo to za drogie pozdrawiam wszystkich serdecznie

Zgłoś 06.02.05 [22:03] adi

No tak, napchają wody z solą i ja mam to później jeść!!!
I płacić za wodę z solą jak za szynkę!!!
Wiecie co... mam to gdzieś. Nie kupuję ŻADNEGO MIĘCHA W SKLEPACH.
Koleś robi wędliny. Jak robi to ja mu patrzę na ręce i wiem co jem.
A robi zaj**iście!!!
Jedzcie sobie tą nastrzykaną solankę sami. Tfu!!

Zgłoś 07.02.05 [09:08] Tadeo

Witam
adi myślę, że kolega jeśli robi tak zaj**... to w pewnych przepisach i tak nastrzykuje mięso aby lepiej się przepeklowało.
Nie jest to robienie z 1 kg mięsa 1,7 kg szynki.
Są różne sposoby peklowania na sucho, mokro i nastrzykowe może wspomagać jedno i drugie ale jest to nastrzykiwanie 8% w stosunku do wagi surowca.
Joli100 chodziło właśnie o domową małą nastrzykiwarkę do robienia dla siebie, a nie na sprzedaż.
Zapraszam na forum \"Wyrób wędlin sposobem domowym\"
pozdrawiam

Zgłoś 07.02.05 [10:24] jola100

Witam , dzieki Tadeo za obrone wlasnie mnie chodzilo o domowy wyrob nie tyle o peklowanie , ale o szprycowanie mieso chudego np. tluszczem np maslem rozpuszczonym aby nie bylo suche. Serdecznie pozdrawiam

Zgłoś 07.02.05 [11:06] Tadeo

Witam jola100
a to ciekawe
nie słyszałem aby ktoś nastrzykiwał chude mięso tłuszczem
może przy robieniu chudej pieczeni ?
Kiedyś jak piekło się chudą pieczeń z cielęciny to nadziewało się /wtykało paski słoninki/ aby nie była taka sucha.
Właśnie jestem w trakcie diety beztłuszczowej /za duży cholesterol/
i wyszukuję tylko same chude kawałeczki.
Pozdrawiam

Zgłoś 07.02.05 [11:20] jola100

A ja robie czesto dziczyzne i dlatego tak robie a nacinanie i wpychanie kawalkow sloninki nie jest zbyt wygodne i dlatego chcialam sobie ulatwic zycie

Zgłoś 06.04.05 [22:50] Baldu

Proponuję pójść do weterynarza i kupić dużą strykawkę i grubą igłę. Po co sobie życie komplikować

Zgłoś 19.10.10 [19:26] jelita


Zgłoś 25.10.14 [14:39] gość

Zgłoś 25.10.14 [14:40] gość

Zgłoś 25.10.14 [14:42] gość