Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Wieprzowina w sosie..

Witam usmiech.gif . Chcę zrobić na obiad wieprzowinę w jakimś sosie np. Czosnkowo-ziołowym. Mam akurat w domu mięso z szynki na gulasz i polędwiczkę wieprzową. Pytanie moje brzmi czy mogę polaczyc te dwa morska podczas smażenia? Czy może jedno powinno smażyć sie krócej a drugie wręcz przeciwnie. Nie jestem dobra kucharką wiec bardzo proszę o rady.

Zgłoś 20.10.17 [10:46] gość

Odpowiedzi

Zgłoś 29.09.16 [22:07] gość

Niestety moja odpowiedz, choc krotka zostala uznana za spam, to sie nie dowiesz.

Zgłoś 29.09.16 [22:19] gość

Pytanie - co to jest/sa morska? W temacie, absolutnie nie, kazdy rodzaj miesa nadaje sie na cos innego. Poszukaj przepisow w necie osobno na szynke i na poledwice wieprzowa, bo jak polaczysz, to sknocisz i stracisz. Szuka sie tak: wpisujesz w Google haslo - Szynka, potrawy i nastepnie poledwica wieprzowa. Procz tego na Oliwce jest forum kulinarne. Klik na Kuchnia (powyzej spisu tematow, na niebiesko) i tam szukaj.

Zgłoś 29.11.16 [15:04] gość

Polędwiczka trochę krócej się smaży a potem dusi,więc ja bym radził zrobić gulasz z szynki na bulionie warzywnym krakusa, dorzucić groszek z marchewką na przykład i wyjdzie pyszotka.

Zgłoś 12.04.17 [17:54] gość

Właśnie kupiłam sobie taki bulion, ale używam jeszcze drobiowego z krakusa, pyszny z niego rosół wychodzi po rozcieńczeniu wodą... pachnący że hej

Zgłoś 12.09.17 [20:17] Kris91

Ja ten bulion używam nie tylko do zup ale również do sosów mięsnych czy innych potraw. Rewelacyjny do mięsnych sosów jest ten warzywny. Smakuje wyśmienicie i co najważniejsze ma fajny skład bez konserwantów.

Zgłoś 14.09.17 [11:26] gość

Ale właśnie w tym bulionie duszona wieprzowina będzie bardzo smaczna, ja go używam bardzo często, nie tylko do sosów, ale i zupy na nm robię. Zdrowo, szybko i smacznie

Zgłoś 20.10.17 [10:46] gość

Sprawdzone porady na temat smażenia mięsa znajdziesz na http://przepisybabci.com babci przecież mają najlepsze doświadczenie w gotowaniu